Bel 0342 - 470 930
Zeven dagen per week bereikbaar. Na 22:00 uur alléén voor spoedeisende zaken.

Waarom kiezen voor SolutionS

 

Neem contact met ons op

0342 - 470 930 

voor vragen, opmerkingen of advies over de behandeling van verslaving.

    8,5

SolutionS Center is 161 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddelde cijfer van 8.5 . 

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Verslavingen

SolutionS behandelt verschillende soorten verslavingen

Sommige mensen lijken op het eerste gezicht succesvol, maar dragen een groot geheim van een verslaving met zich mee. Ondanks dat alcoholverslaving in Nederland nog steeds het meest voorkomt, ziet SolutionS een groeiend aantal gevallen van drugsverslaving, gokverslaving en medicijnverslaving. Is iemand in uw naaste omgeving verslaafd? Lees hier wat u kunt doen om een naaste met een verslaving te helpen.

De gevangenis die verslaving heet

Afhankelijk van de situatie waarin we verkeren, de mensen met wie we omgaan en de wegen die we bewandelen, lopen we tegen één of meerdere vormen van verslavingsgedrag op. Verslavingsgedrag is herkenbaar: het is obsessief, dwangmatig en mateloos gedrag, waarvan de consequenties uiteindelijk steeds groter worden. Je leven kan ontwricht raken en dan is het zaak om hulp te zoeken.

Waarom raakt iemand verslaafd?

Verslaving is erfelijk. Vaak zien we binnen families verschillende vormen van verslaving of co-dependency (je leven draait om de zorg voor anderen) naar voren komen. Dat heeft niet alleen te maken met de erfelijke factor van verslaving, maar ook doordat iemand van jongs af aan bepaald (ouderlijk) gedrag te zien krijgt. De combinatie van erfelijkheid en omgevingsfactoren heeft grote invloed op het ontwikkelen van een verslaving en/of verslavingsgedrag.

Verslaving is een ziekte

Verslaving is een ongeneeslijke ziekte, die bovendien progressief is, waardoor een steeds grotere en dwingender behoefte aan het middel of het gedrag ontstaat. Jarenlange ontkenning van de verslaving is een belangrijk symptoom van deze ziekte. Het resultaat daarvan is een steeds miserabeler bestaan. Bij een verslaafde draait alles om de afhankelijkheid van het middel (alcohol, drugs of medicijnen) of van het gedrag (gokken). Dit heeft een negatieve invloed op zijn of haar huwelijk of relatie, andere familierelaties, vriendschappen, zakelijke activiteiten en de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Voor velen met een doseringsprobleem en voor iedereen met een verslavingsprobleem is dit proces uiterst voorspelbaar en onherroepelijk.

SolutionS kan het niet genoeg benadrukken: hoe eerder hulp wordt ingeroepen om een verslaving te overwinnen, hoe groter de kans dat de gevolgen van de verslaving onder controle kunnen worden gebracht. Zonder hulp van buitenaf lukt dat slechts bij 1% van de verslaafden.

Behandeling van verslaving

Opname voor een intensieve behandeling is mogelijk in onze kliniek SolutionS Center in Voorthuizen. Daarnaast biedt SolutionS de mogelijkheid tot een ambulant traject. Dit is een zorgtraject dat niet in een kliniek gevolgd wordt, maar uit frequente bezoeken aan een counselor en groepsmeetings bestaat. Ook hier wordt gebruik gemaakt van het 12 Stappen Minnesota Model gecombineerd met cognitieve gedragstherapie en inzichtgevende therapie. Het uitgangspunt van de ambulante verslavingszorg is abstinentie (totale onthouding) of normalisering van gedrag bij gedragsverslavingen.

SolutionS behandelt verslaving op psychisch, lichamelijk en sociaal niveau. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees meer over de behandeling van verslaving of neem contact met ons op.

NAAR BOVEN