Zeven dagen per week bereikbaar. Na 22:00 uur alléén voor spoedeisende zaken.

Intake


Intake

Neem contact met ons op

0342 - 470 930 

voor vragen, opmerkingen of advies over de behandeling van verslaving.
U bevindt zich hier:   Team » Verpleegkundigen » Mirjam Sturkenboom
   

Mirjam Sturkenboom

Verpleegkundige/counselor

Ik heb de volgende opleidingen met succes afgerond: Ziekenverzorging, Sociaalpedagogisch werk en Verpleegkundige in de Geestelijke Gezondheidszorg. Ik ben nu ruim 9 jaar werkzaam in de Verslavingszorg. Als ervaringsdeskundige met een eeststoornis,  weet ik als geen ander hoe het is als je leven beheerst wordt door eten/ niet eten en compenseren door middel van sporten/ laxeren en uithongeren.

Vanaf 2008 ben ik werkzaam bij SolutionS. Dit doe ik tot op de dag van vandaag met veel plezier. Vaak zie ik mensen binnenkomen; veel lichamelijke ongemakken, kwetsbaar, uitgeput en moe gestreden. Het is mooi om te zien hoe mensen in relatief korte tijd weer opknappen, zelfvertrouwen krijgen en met goede moed willen gaan voor een leven in herstel. Dit is enorm dankbaar.

Op dit moment ben ik heel veelzijdig aan het werk. In de kliniek ben ik werkzaam als Verpleegkundige  en als Counselor voor de cliënten met eetstoornissen. Vanaf april ga ik één keer in de  twee weken ondersteunen bij een eetstoornis groep in de Aftercare. Sinds maart ben ik gestart met het opnieuw opzetten van de EDA (Eating Disorder Anonymous). Dit is een meeting, gebaseerd op de 12 Stappen, voor mensen met een eetstoornis. Welke eetstoornis doet er niet toe. Het enige vereiste voor het bijwonen van een meeting is het verlangen naar herstel van een eetstoornis. Herstel bij EDA betekend het leven zonder obsessie van eten, gewicht en body-image. In onze eetstoornis voelen we ons soms hopeloos, herstel betekend het terugkrijgen van onze eigen krachten en onze eigen opties om gezonde keuzes te maken.

      Iso 9001
English