Bel 0342 - 470 930
Zeven dagen per week bereikbaar. Na 22:00 uur alléén voor spoedeisende zaken.

Neem contact met ons op

0342 - 470 930 

voor vragen, opmerkingen of advies over de behandeling van verslaving.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent een zeer nadrukkelijke en positief gerichte recovery sfeer. Naast de USA en de UK is Zuid-Afrika een van de toonaangevende landen binnen de wereldwijde verslavingszorg. Een enorme concentratie van kennis en talent, maar ook wetenschap en educatie gelden als directe consequentie. De overweldigende natuur en in het verlengde daarvan de spiritualiteit dragen substantieel bij aan de kwaliteit van de behandeling. Binnen Kaapstad en omgeving geldt een enorm aanbod van de zo noodzakelijke fellowshipmeetings. Dit alles maakt afkicken in Zuid Afrika tot een verstandige keuze.

Houdt er rekening mee dat de behandeling in Zuid-Afrika Engelstalig is.

SolutionS heeft verschillende partnerklinieken in Zuid-Afrika. Deze klinieken zijn gespecialiseerd in alle vormen van verslavingszorg, al dan niet gekoppeld aan psychische problematieken. Elke afkickkliniek in Zuid Afrika kent daarnaast zijn eigen specialisatie. De klinieken hanteren echter wel, net als SolutionS Center in Voorthuizen, het 12 Stappen Model als basis voor een succesvolle behandeling van de ziekte verslaving. De duur van de behandeling is 6 weken. Het kan zijn dat voorafgaand aan de behandeling in Zuid-Afrika nog een detoxificatie nodig is, dit vindt plaats op onze locatie in Voorthuizen.

De staf die zorgt voor een effectieve invulling van het programma kent een hoog kwaliteitsniveau, waarbij veelal kennis en ervaring worden gekoppeld aan een (ver) verslavingsverleden. Alleen zeer getrainde en zeer ervaren medewerkers worden voor de SolutionS cliënten ingezet.

De partnerklinieken van SolutionS in Zuid-Afrika behoren stuk voor stuk tot de absolute top van de Zuid-Afrikaanse verslavingszorg markt.

Onderstaande informatie betreft een voorbeeld van de klinieken waar wij mee samenwerken.

Seascape House

Seascape House is een tweede fase kliniek in Kaapstad. SolutionS biedt in deze kliniek een ondersteunend programma van twee maanden  voor mensen die herstellende zijn van verslavingsproblematiek en al een behandeling hebben afgerond in de primaire zorg in SolutionS Center in Voorthuizen.

Seascape House behandelt  afhankelijkheid van alcohol en drugs, dubbele diagnoses en ook gedragsverslavingen zoals gok- en seksverslavingen. Het programma van Seascape House is  ontworpen als een verlenging van het behandelproces dat begint bij SolutionS Center in Voorthuizen. Op deze manier kunnen de cliënten hun behandeling voortzetten met minimale onderbreking.

Er wordt gebruik gemaakt van een behandeling op basis van het Integraded Recovery Model (IRM), wat zorgt voor een bio-psycho-sociaal-spirituele aanpak op weg naar herstel. Het model is een combinatie van 12 Stappen methoden die gebaseerd zijn op algehele onthouding, van op Mindfulness gebaseerde interventies, het leren van integrale theorie en vele andere wetenschappelijk bewezen therapeutische modellen. Het resultaat van deze geïntegreerde aanpak is een uitgebreid en evenwichtig programma dat zorg draagt voor gedragsveranderingen en openbaring en genezing in alle dimensies beoogt. Op deze manier werkt de cliënt toe naar een staat van blijvende algehele onthouding. Het doel van een IRM is voor cliënten om te leren hoe zij een optimale mate van gezondheid, betekenis  en vreugde uit hun leven kunnen halen (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel, sociaal en ecologisch). Het counseling team van Seascape is samengesteld uit een groep van de beste verslavingscounselors in het land.

SolutionS biedt bij Seascape House plaats aan 12 bewoners in een compleet gerenoveerd pension. Alle kamers hebben een eigen badkamer, er is toegang tot computers en WIFI, er is regelmatig vervoer naar fellowship meetings  en men krijgt een tijdelijk lidmaatschap van de sportschool. De accommodatie heeft daarnaast een fulltime chef-kok.

 

Tharagay House
Tharagay House is gevestigd in Kenilworth, Kaapstad en ligt op een minuut loopafstand van het station. De kliniek werd in 1995 opgericht en werd vernoemd naar een jonge vrouw die overleed aan haar verslaving. Het is het oudste en meest ervaren behandelcentrum voor secundaire verslavingszorg in Kaapstad.

SolutionS biedt in deze kliniek behandelingen voor  drugsverslaving, alcoholisme, anorexia, boulimia en dwangmatig overeten. De aanpak die gebruikt wordt is holistisch en voldoet hiermee aan de behoeften van alle verslavingen waaronder ook gok- en seksverslaving.

Tharagay is een instelling in huiselijke setting die zich richt op cliënten die de primaire  fase al achter de rug hebben en die langer zorg nodig hebben om de overgang van een snel herstel tot veranderingen op lange termijn te vergemakkelijken.

Het programma is gebaseerd op de 12 Stappen filosofie. Elke cliënt wordt individueel beoordeeld en waar nodig, vooral in het geval van een dubbele diagnose, wordt een specialist geraadpleegd die een gedeelte van het behandeltraject zal invullen.

Het team bestaat uit professionele, gekwalificeerde counselors die behandelen op basis van het 12 Stappen Herstel Model. Ze blijven continu hun vaardigheden en expertise upgraden.

SolutionS biedt de cliënt bij Tharagay House de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te oefenen in een veilige en zorgzame omgeving. De kliniek biedt plek aan 20 cliënten. De nadruk ligt op het creëren van een omgeving die leven stimuleert. Een omgeving waarin cliënten op een gezonde manier kunnen oefenen in het omgaan met hun gevoelens en ervaringen.

NAAR BOVEN